00d5445d62f15c5c3a74ad6423440b1f

Zahar de Agave Ecologic/Bio 300g Maya Gold

35.40lei

Zaharul de agave (cunoscuta si sub numele de pudra dulce de agave) este de fapt sirop de agave deshidratat. Siropul de agave este introdus intr-un “uscator”, unde este inlaturata toata umezeala din sirop.

Disponibilitate: IN STOC
Cost livrare: 9,00 Lei. (In toate localitatile din tara).
↻ 10 zile banii inapoi. Comanda Telefonic: 0722.912.689

Descriere produs

Zaharul de agave (cunoscuta si sub numele de pudra dulce de agave) este de fapt sirop de agave deshidratat. Siropul de agave este introdus intr-un “uscator”, unde este inlaturata toata umezeala din sirop.

 

Zaharul de agave a fost conceput deoarece piata este obisnuita, in principal, cu indulcitori sub forma de pulbere. De asemenea, multi producatori de produse alimentare prefera indulcitorii sub forma de pulbere pentru a pastra textura si caracteristicile specifice produsului, ceea ce nu se poate realiza mereu cu indulcitorii lichizi.

Zaharul de agave are aceleasi beneficii ca si siropul de agave. Zaharul de agave este cu 40% mai dulce decat zaharul, are un indice glicemic mai mic si se dizolva usor.

 

In retetele industriale, zaharul de agave este folosit in prepararea produselor cu textura mai dura, coapte sau care necesita in mod special un indulcitor pulbere.

Pentru uzul general, consumatorii pot folosi acest zahar pentru copt sau pentru a inlocui zaharul in orice reteta.

 

Mod de utilizare: Este mai dulce ca si zaharul. 100gr de zahar este echivalentul a 60-70gr de zahar de agave. Este ideal pudrat deasupra clatitelor sau a waffe-lor.

 

Tara de origine: Mexic

 Reteta fursecuri cu ovaz si zahar de agave

Ingredinte:

Ingrediente

200 gr unt, 100 gr fulgi ovaz, 310 gr faina, 1 lingura cu smantana, 4 linguri zahar de agave, 2 linguri cu miere, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 pliculet vanilie, 1 lingurita scortisoara. Optional se pot adauga cacao nibs sau fulgi de ciocolata:)

 

Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie omogena.Adaugam smantana, mierea, vanilia, scortisoara  si mixam pentru 2-3 min. Peste acest amestec se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu , fulgii de ovaz si praful de sare.Amestecam pana obtinem un aluat omogen pe care il asezam intr-un bol, il acoperim cu folie alimentara si il vom introduce la rece pentru 30 min.Dupa acest interval se vor forma mici bilute pe care le asezam pe o tava de copt. Le aplatizam cu ajutoprul unei furculite daca dorim sa obtonem un model frumos. Se coc la 180 C (cuptorul preincalzit)  aproximativ 15 min.Se scot la racit pe un gratar. Se pot servi cu ceai sau cafea si sunt un adevarat rasfat cu aroma de caramel.